Ponedeljak, 20.Nov.2017, 08:23
Welcome Guest | RSS

Osnovna škola "Avram Mrazović"

Site menu
Aktivnosti
Nagrade

Biologija

Mladi biolozi

null

Mladi biolozi u akciji „OKOLINU SAČUVAJ – LIMENKE SAKUPLJAJ"

U akciji „OKOLINU SAČUVAJ – LIMENKE SAKUPLJAJ" sakupljeno je preko 100 kg limenki. Najaktivniji učenici su bili Danilo Vukičević 4-1, i učenici sedmog razreda Cvetković i Genić. Odeljenje koje je sakupilo najviče limenki je 4-1. Naša škola je deveta u Srbiji po broju prikupljenih limenki, te je nagrađena boravkom u „Rendžers kampu" na Tari za jednog nastavnika i dva učenika. Odlučeno je da učiteljica 4-1 Branka Savić vodi učenike Danila Vukičevića i Dejana Genića. Povodom uspeha ove akcije u našoj školi, dobili smo čestitku od Načelnice Zapadno bačkog upravnog okruga Liljane Sokolove Đokić i od koordinatora ove akcije za Zapadno bački okrug Ekološkog pokreta Odžaka.

Saradnja sa Pokretom gorana u Somboru i Subotici

U saradnji sa Pokretom gorana Sombor učenici su učestvovali u prikupljanju bobica bođoša, posetetili somborski rasadnik i rasadnik gorana u Subotici. Po povratku smo izvršili sađenje tuja u dvorištu škole (poklon rasadnika u Subotici). „BIOS" i čuvari prirode obavili su sađenje sadnica sibirskog bresta u dvorištu škole (poklon somborskog rasadnika)

null

Poseta Zavodu za javno zdravlje Sombor

Posetili smo Zavod za javno zdravlje u okviru nastave čuvara prirode i saslušali predavanje o kontroli hrane i higijeni.

null

Takmičenje u izradi ikebana

U okviru dečije nedelje organizovali smo izložbu kućnih ljubimaca. Biološka sekcija izrađuje i predstavlja svoje ikebane. Uređenje učionice - postavka i održavanje akvarijuma, farbanje radijatora koje su radili učenici sedmog razreda.

null
Nastavnica biologije Sanja Bubalo asistira učenicima

null
prezentacija radova

null
prezentacija radova

null
stručni žiri

Mladi biolozi saradjuju sa Crvenim krstom

Učenici osmog razreda i članovi podmlatka Crvenog krsta iz naše škole, sa nastavnikom matematike Simom Savićem i nastavnicom fizičkog vaspitanja Zvezdanom Karalić obeležili su Svetski dan borbe protiv side. Saradnja sa Crvenim krstom Sombor nastavlja se i kroz takmičenje iz Prve pomoći i samopomoći „Šta znaš o zdravlju"

Mladi biolozi brinu o prirodi

Poribljavali smo Veliki Bački kanal u saradnji sa Rotari klubom Sombor.

Inovacije u nastavi

Na časovima hemije, biologije i čuvara prirode izvode se lakši ogledi – samostalan rad učenika na časovima vežbi, izrada mikroskopskih preparata, mikroskopiranje, disekcija ribe... Učenici petog razreda su uradili vežbu kalemljenje, pravili zbirke plodova i semena... Naše nastavnice: Sanja Bubalo, Nevenka Milanko i Nada Vukmirović osim što osposobljavaju učenike za praktičan rad neguju i timski rad i saradnju među učenicima.

Podaci o školi

OŠ "Avram Mrazović"

Adresa: Podgorička 2
25000 Sombor
E-mail: osavram@sbb.rs
Telefon: 025/22-941

Posete

Ukupno prisutnih: 1
Gosti 1
Korisnici 0
Anketa
Oceni sajt ocenom:
Total of answers: 150
Korisni linkovi

Copyright Avram © 2017
Hosted by uCoz