Ponedeljak, 20.Nov.2017, 08:22
Welcome Guest | RSS

Osnovna škola "Avram Mrazović"

Site menu
Aktivnosti
Nagrade

Lična karta škole

Škola je osnovana Rešenjem Narodnog odbora opštine Sombor 22. 08. 1953. godine. Ime je dobila po Avramu Mrazoviću, osnivaču Norme, najstarije škole za obrazovanje učitelja u Srbiji. Jedina je škola koja nosi to ime.


Kasnije, 1956. godine postaje Vežbaonica Učiteljske škole. Svečano otvaranje objekta gde je škola danas smeštena obavljeno je 29. novembra 1961. godine. Od 15. 12. 1962. godine dotadašnja Vežbaonica postaje Ogledna škola „Avram Mrazović“ i kao takva postoji sve do 1965. godine, kada prerasta u Pedagoški centar „Avram Mrazović“. Od 1973. godine dobija današnji naziv, OŠ "Avram Mrazović". Dugo godina bila je ogledna škola i učitelji ove škole su održavali ogledne časove za učitelje cele Vojvodine.


OŠ "Avram Mrazović" je 1972. godine nagrađena Republičkom nagradom "25. maj" za izuzetan uspeh i postignute rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Povodom Dana prosvetnih radnika, 08.11. 2002. godine, naša škola je postala dobitnik prestižnog Pokrajinskog priznanja „Dr Djordje Natošević“, koje se dodeljuje najuspešnijim kolektivima ili pojedincima u oblasti obrazovanja. Isto to priznanje u 2003. i 2004. godini pripalo je dvema profesorkama iz naše škole.

Trenutno u našoj skoli ide 710 učenika raspoređenih u 18 odeljenja od prvog do četrvtog razreda (16 odeljenja u matičnoj školi i po jedno kombinovano odeljenje u područnim odeljenjima u Lugovu i žarkovcu) i 15 odeljenja od petog do osmog razreda. O sprovođenju nastavnog plana i programa brine se 51 prosvetnih radnika (20 nastavnika razredne nastave i 31 nastavnik predmetne nastave), i 21 administrativno-tehničkog osoblja. Nastava se izvodi na srpskom jeziku. Kao redovan predmet u školi se izučava engleski jezik, a kao izborni ili drugi strani – francuski jezik.


U centralnoj zgradi se nastava održava u dve smene i uz ritam nedeljne promene smena, a u područnim odeljenjima u Lugovu i Žarkovcu nastava se odvija samo u prepodnevnoj smeni.

Materijalno-tehnička opremljenost je prilagođena finansijskim sredstvima škole. Tokom školske godine škola je posvećivala veliku pažnju higijensko-estetskom uređenju školskih prostorija i dvorišta. Neke od tih akcija bili su uključeni i učenici.


Pedagoško-psihološka služba je u saradnji sa odeljenskim starešinama, predmetnim nastavnicima i roditeljima pratila rad svih učenika, a naročito talentovanih, kao i onih koji su bili obuhvaćeni specijalnim korektivnim pedagoškim radom.

Podaci o školi

OŠ "Avram Mrazović"

Adresa: Podgorička 2
25000 Sombor
E-mail: osavram@sbb.rs
Telefon: 025/22-941

Posete

Ukupno prisutnih: 1
Gosti 1
Korisnici 0
Anketa
Oceni sajt ocenom:
Total of answers: 150
Korisni linkovi

Copyright Avram © 2017
Hosted by uCoz